סיור ביקב כשר למהדרין – מקום עם הלכות
ההיסטוריה של יין בארץ ישראל היא בת אלפי שנים. התזכורת הראשונה היא בסיפור המקראי המספר על נוח שהחל לגדל גפנים כשירד מהתיבה. כמו כן, ממצאים ארכיאולוגים מעידים על כך שתרבות היין הייתה מפותחת בישראל כבר בעת העתיקה.
לאורך ההיסטוריה ידעה תרבות היין בישראל עליות ומורדות. בתקופת האסלאם, למשל, אסור היה לגדל גפנים עקב האיסור המופיע בקוראן על שתיית אלכוהול. במאה ה- 19, חזרה לפרוח תרבות היין ויקבים רבים הוקמו ברחבי הארץ.
כשמדברים על יקבים בישראל, חשוב להבחין בגורמים המבדילים ביניהם על מנת לבחור את היקב המתאים ביותר. אחד הגורמים שישפיעו על בחירה זו הוא גורם הכשרות, אשר מהווה את ההבדל העיקרי בין יקבים בישראל ליקבים בעולם.
סיור ביקב כשר – מהו יקב כשר?
יין, על פי היהדות, הוא המשקה החשוב והמשמח ביותר והוא ידוע כמשקה המשחרר ממעצורים.
אנשים רבים אינם מבינים את המשמעות של יין כשר ומה מבדיל אותו מיין אחר שאינו כשר. חוקי הכשרות הנוגעים ליין הם נוקשים ומוקפדים ותהליך ההכשר של היין מותנה בבדיקות וביקורות של משגיחי כשרות מטעם הרבנות הראשית.
בדיקות אלו, נערכות לכל אורכו של תהליך ייצור היין, כאשר נושא הכשרות מתחיל עוד בגידול הענבים.
ביקב כשר רק יהודים שומרי מצוות נוגעים ביין ומטפלים בהם והחומרים שמוסיפים להם בתהליך ההתססה חייבים להיות כשרים. תהליך ייצור יין כשר הוא מאתגר יותר ולכן, ישנם יקבים שבוחרים לוותר על הכשרות.